Motorvaren en zeilen in één markant concept

Het scherpe voorsteven van het schip heeft een gebogen vorm die naar buiten toe breder wordt. Dit geeft minder weerstand aan het schip tijdens het varen en een imposante en klassieke uitstraling. In combinatie met het geveegde achtervlak, dat een vloeiende en aflopende vorm heeft, glijdt de boot makkelijker door het water. Zowel varend op de motor als onder zeil beschikt dit type boot daardoor over uitstekende vaareigenschappen.

Vormgeving en functionaliteit perfect in balans

De Oostvaarder 1200 MS is een zeiljacht van uitzonderlijke kwaliteit dat de aandacht trekt van menig watersportliefhebber. Met een perfecte harmonie tussen vormgeving en functionaliteit, is deze zeilboot een lust voor het oog. Het maakt indruk onder diverse omstandigheden en staat bekend als een comfortabele cruiser. Zelfs bij het varen op de motor blijft dit jacht betrouwbaar en plezierig, en bevestigt het zijn reputatie als een hoogwaardig, betrouwbaar en uitstekend presterend toerschip.

Uw nieuwe boot kopen: volledig naar wens samen te stellen

Het interieur van het 1200 MS kotterjacht biedt een comfortabele stahoogte van meer dan 2 meter. De goed uitgeruste kombuis biedt overvloedige bergruimte en kan volledig worden aangepast aan uw persoonlijke voorkeuren.

Interesse? Neem contact op!

Dinette én salon voor een comfortabel verblijf

De dinette, die aan stuurboordzijde tegenover de kombuis ligt, is zorgvuldig ontworpen als een veelzijdige ruimte. Hier kunt u niet alleen genieten van maaltijden, maar ook ontspannen met een goed boek. De salon is een comfortabele verblijfplaats, vooral wanneer de weersomstandigheden buiten minder gunstig zijn voor een verblijf in de kuip.

Captain's Cabin en sanitair aan boord

De “Captain's Cabin” biedt volop kast- en opbergruimte evenals een ruime loopruimte rondom het vrijstaande bed. Met royale stahoogte is het verblijf hier uiterst comfortabel. Het toilet is ruim en afgewerkt met vochtbestendige materialen, net als de douchecabine, die ook is uitgerust met voldoende opbergmogelijkheden voor uw persoonlijke verzorging. Het toilet werkt elektrisch, waardoor gebruiksgemak gegarandeerd is. De douchecabine is ruim en voorzien van voldoende opbergmogelijkheden voor uw persoonlijke verzorging. Met deze voorzieningen kunt u zonder zorgen lange tijd onderweg zijn met dit schip, dat aanvoelt als een tweede thuis.

Specificaties

 • Technische gegevens
  Bouwer: Jachtwerf Oost
  Ontwerper: Jan Visser Yachtdesign
  CE catogorie: B
  Boottype: Kotterjacht
  Rompvorm: Knikspant
  Type kiel: Langskiel
  Lengte romp: 13,45 meter
  Lengte waterlijn: 10,40 meter
  Breedte over alles: 4,25 meter
  Breedte op spant: 3,99 meter
  Diepgang: 1,60 meter
  Kruiphoogte: 15,00 meter
  Ballast: 3500 kg
  Aantal slaapplaatsen: 4-6
  Stahoogte: 2.05 meter
  Brandstoftank: 700 liter
  Watertank rvs: 380 liter
  Vuilwatertank: 200 liter
  Breedte Gangboorden: 45 cm
  Zeiloppervlak: 45 m2
  Waterverplaatsing: 14.6 ton
  Opbouw en dekken: 4 mm
  Romp: 5 mm
  Onderkant Scheg: 10 mm
  Fundatie motor: 20 mm
  Spanten: 50 x 8 mm
  Dekspanten: 50 x 8 mm
  Spantafstand romp: 40 cm
  Spantafstand daken: 30 cm
  Vloerleggers: 50 x 50 x 5 mm
 • Motorgegevens
  Merk: Yanmar
  Type: 4JH4-MHTE
  Vermogen: 110 pk
  Cilinders: 4
  Dynamo: 70 Ampère
  Scatra koppeling: Aquadrive
  Watergesmeerde rvs schroefas: 40 mm
  Propellor: 4-bladsschroef

Bekijk de Oostvaarder 1200 MS

Unieke boten met een hoogstaand vaargenot

Ervaar het plezier van varen op unieke Oostvaarder kotterjachten. Met hun traditionele ontwerp, voorzien van een stevige stuursalon en opvallende boeg, zijn ze ware blikvangers op het water. Ontdek zelf de unieke vaarervaring die onze Oostvaarders bieden. Heeft u advies nodig over welke Oostvaarder het beste past bij uw wensen en (vaar-)behoeften? We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Neem contact op