Motorvaren en zeilen in één markant concept

Met de scherpe waaiersteven en het sterk geveegde achtervlak is de boot gebouwd om zich makkelijk door het water te verplaatsen. Zowel varend op de motor als onder zeil beschikt de Oostvaarder 1200 MS over uitstekende vaareigenschappen.

Vormgeving en functionaliteit perfect in balans

De Oostvaarder 1200 MS is een goed zeilend schip waar weinig watersporters omheen kunnen. Vormgeving en functionaliteit zijn bij deze boot prachtig in balans. Het jacht weet onder veel omstandigheden indruk te maken, maar is bovenal een comfortabele cruiser. Ook op de motor varend is de boot een betrouwbare en plezierige reisgenoot en maakt het haar reputatie van een oerdegelijk en goed varend toerschip volledig waar.

Geheel naar wens samen te stellen

Het interieur heeft een comfortabele stahoogte van meer dan 2 meter. In de kombuis vindt u veel bergruimte en bovendien is deze van alle gemakken voorzien. Uiteraard kan de inrichting hiervan geheel naar wens van de klant worden samengesteld.

Interesse? Neem contact op!

Dinette en salon

De dinette bevindt zich aan stuurboordzijde tegenover de kombuis. Dicht bij elkaar, dat is handig wanneer daar de maaltijd wordt gebruikt maar bovenal is het een knus plekje om bijvoorbeeld een boek te lezen. De salon is een comfortabele verblijfplaats, met name wanneer de weersomstandigheden uw verblijf in de kuip wat minder aangenaam maken.

Captain's Cabin en sanitair aan boord

De “Captain's Cabin” biedt voldoende kast- en aflegruimte en een rondloop om het vrijstaande bed. Ook hier is door de royale stahoogte het verblijf comfortabel. Het toilet is ruim en evenals de douchecabine afgewerkt met vochtbestendige materialen. Uiteraard werkt het spoelmechanisme van het toilet elektrisch. De douchecabine is ruim en voorzien van voldoende opbergmogelijkheden voor uw persoonlijke verzorging. Als eigenaar kunt u zonder problemen koers zetten naar verre oorden, met dit schip als tweede woning.

Specificaties

 • Technische gegevens
  Bouwer: Jachtwerf Oost
  Ontwerper: Jan Visser Yachtdesign
  CE catogorie: B
  Boottype: Kotterjacht
  Rompvorm: Knikspant
  Type kiel: Langskiel
  Lengte romp: 13,45 meter
  Lengte waterlijn: 10,40 meter
  Breedte over alles: 4,25 meter
  Breedte op spant: 3,99 meter
  Diepgang: 1,60 meter
  Kruiphoogte: 15,00 meter
  Ballast: 3500 kg
  Aantal slaapplaatsen: 4-6
  Stahoogte: 2.05 meter
  Brandstoftank: 700 liter
  Watertank rvs: 380 liter
  Vuilwatertank: 200 liter
  Breedte Gangboorden: 45 cm
  Zeiloppervlak: 45 m2
  Waterverplaatsing: 14.6 ton
  Opbouw en dekken: 4 mm
  Romp: 5 mm
  Onderkant Scheg: 10 mm
  Fundatie motor: 20 mm
  Spanten: 50 x 8 mm
  Dekspanten: 50 x 8 mm
  Spantafstand romp: 40 cm
  Spantafstand daken: 30 cm
  Vloerleggers: 50 x 50 x 5 mm
 • Motorgegevens
  Merk: Yanmar
  Type: 4JH4-MHTE
  Vermogen: 110 pk
  Cilinders: 4
  Dynamo: 70 Ampère
  Scatra koppeling: Aquadrive
  Watergesmeerde rvs schroefas: 40 mm
  Propellor: 4-bladsschroef

Bekijk de Oostvaarder 1200 MS

Unieke boten met een hoogstaand vaargenot

Dankzij de traditionele vormgeving met de robuuste stuursalon en uitwaaierende steven, is een “Oostvaarder Kotterjacht”  een ervaren reisgenoot, met hoogstaand vaargenot. Oostvaarder Kotterjachten zijn unieke schepen, die een uniek span vormen met hun eigenaren.

Neem contact op